Odkrywaj

azjatyckie smaki
w festiwalowej cenie!

69 zł/os.

Pamiętaj, że stoliki na następny dzień można rezerwować tylko do godziny 19:00.

 

O festiwalu

10 dni,

30+ restauracji,

jedna podróż

Marzysz o ekscytującej podróży pełnej egzotycznych smaków? Z nami zwiedzisz jeden z największych kontynentów nie przekraczając granic miasta! Za kierunek wyprawy obraliśmy Azję, bo to właśnie tu doskonały smak opisuje się jako walkę żywiołów, 

która zawsze prowadzi do harmonii.

W ciągu 10 dni krakowscy szefowie kuchni zaserwują dania z wysokiej jakości mięs, ryb i owoców morza w kreatywnej, orientalnej oprawie. Sprawdź propozycje restauracji i już dziś 

zaplanuj swoją wymarzoną podróż!

Zobacz więcej na 

Poznaj magiczny składnik

W chińskiej Teorii Pięciu Przemian składnikiem dopełniającym każdą potrawę jest woda. W naszej filozofii magicznym elementem spajającym każdy posiłek jest wino. Zamów kieliszek schłodzonego Prosecco Follador, które łączy obie tradycje i wspaniale podkreśla orientalne smaki.

Zanurz się w smakach

... słonym, słodkim, pikantnym, kwaśnym, gorzkim i pełnym głębi umami... Szefowie kuchni najlepszych krakowskich restauracji wyłowią dla Was to, co w kuchniach Azji inspiruje ich najbardziej. Spróbujcie znanej
i jeszcze nieodkrytej egzotyki, jak
i doskonałych lokalnych produktów
w ekscytującej oprawie, która nie uznaje granic.

Igraj z ogniem

Tandoori, Teriyaki, Stir Fry...

Bazując na doskonałych produktach, szefowie kuchni przybliżą Wam te oraz inne azjatyckie techniki, które wykorzystując moc ognia wyzwalają w kuchni magię – sprawiają, że jedzenie wciągająco chrupie albo rozkosznie rozpływa się w ustach.

Bąble ponad wszystko!

Prosecco doskonale sprawdza się w towarzystwie egzotycznych potraw, mimo, że powstaje w umiarkowanym klimacie północnych Włoch. Jego przyjemne, drobne bąbelki i rześka kwasowość zgrabnie równoważą zarówno cukier, jak i tłuszcz. Dotrzymuje kroku chrupkości smażonych przekąsek, nie konkuruje z mocą przypraw, za to oczyszcza paletę smaków i otwiera ją na nowe wrażenia. W dodatku jest niezwykle żywiołowe, pełne ruchliwych, nasyconych powietrzem bąbli!

Wino festiwalowe

Od 1769 roku, kiedy Giovanni Follador otrzymał Nagrodę Jakości Wina od Doży Wenecji, rodzina Follador z wielkim oddaniem kontynuuje tradycję, łącząc pasję do wina z bezkompromisową jakością. Doskonaląc techniki produkcji, spadkobiercy Giovanniego Follador jako jedni z pierwszych w regionie Valdobbiadene zaczęli wytwarzać wina musujące i wyznacza standardy na włoskim rynku. Linie Prosecco Follador są synonimem jakościowych win musujących i odzwierciedlają wybitne umiejętności winiarskie przekazywane przez ponad 2 stulecia. Gwarantują przyjemną kwasowość, drobne, trwałe bąbelki, pełny smak i delikatny, wytrawny finisz.

 
pasek stand bezp strip 206 px wys.png
Standardy bezpieczeństwa

Wszystkie biorące udział w festiwalu restauracje stosują się do obowiązujących rygorów sanitarnych, gwarantując bezpieczeństwo swoich gości.

Kontakt

Masz pytania?

Chcesz do nas dołączyć?

Skontaktuj sięz nami!

 

Festiwal Z Ognia i Z Wody

ul. Krowoderska 61a/10, 31-158 Kraków

kontakt@zogniaizwody.pl